Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sárvári György - A belső harcos útja

szakirodalom coaching technikák vezetés

Coaching szakirodalmi kézikönyv

Sárvári György PhD pszichológus, szervezeti tanácsadó,a Neosys Szervezetfejlesztő és Tanácsadó, aki a kezdetektől meghatározója a coaching szakma alakulásának Magyarországon. Második könyve, a Belső harcos útja, amely valódi coaching kéziköny.

Mindannyiunkban ott van a Cég ügyvezetője, a harcművész,  Belső Harcos, a varázsló, aki kitör a hétköznapi problémák sokaságából és győzelemre vezet bennünket.

A coaching szakirodalomban hiánypótló, a könyv kalandregény és szakirodalom egyszerre.

Akár már coach vagy, akár még csak tervezed, hogy velünk tanulj, a mű rendkívül hasznos és megérthető eseteken keresztül mutatja be a fejlődés útját.

Ha szeretnél elindulni a saját fejlődésed útján, ha kíváncsi vagy, hogyan lesz az inasból művész olvasd el a könyvet. 

Hidd el, ha belekezdesz a coaching kézikönyvbe, nem tudod letenni.

A Te Belső Harcosod magával ragad és olyan felismeréseid lesznek, melyekre talán soha nem számítottál.

Tarts velünk és fedezd fel Te magad a Belső harcosod!

 http://www.probona.hu/#!coachkepzesek/c1zka

Kellemes olvasást és fejlődést kívánunk!

Erdélyi Zsuzsanna

Business & Life Coach

0 Tovább

Te honnan szemlélődsz?

Az ember akkor fordul coach-hoz, ha valami elakadás van az életében. Valami akadály, amit hiába próbál átugrani, egyszerűen nem tud. Ez normális, sokan vagyunk időnként ilyen helyzetben. De vajon mi van emögött? Hogyan lehet az, hogy egy adott probléma valakinek megugorhatatlan fal, más pedig észre sem veszi?

Az ok egyszerű. Az első tábor a problémára fókuszál a megoldások helyett. Belemerül, egyre lejjebb és lejjebb csúszik a nem kívánt helyzetben. Csodálkozhatunk rajta, hogy nem képes meglátni a lehetséges megoldásokat? Nem!
Nem az ő hibája, hogy képtelen új lehetőségeket felfedezni, hiszen az óriási sötét fal, ami mögé beállt, nem engedi át a megoldás fényét. Elhiteti az emberrel, hogy itt a vége, itt már nincs mit tenni.

Vajon ez a szegény, "becsapott" illető elhinné neked, hogy van élet a fal mögött is?
Méghozzá nem is akármilyen - színes, vidám, élettel teli.
Próbáltál már visszanyúlni valakiért a sötétségbe? Elmagyaráztad neki, hogy nem kell azon a félelmetes helyen maradnia, ahol nem is lát semmit?
Fogadok, hogy legalább egyszer már megpróbáltad. Emlékszel a válaszra?

Valószínűleg nem hittek neked. Hiába bizonygattad, milyen szépek a színek a fal mögött, milyen csodásan hangzik a madarak éneke és mennyire nagyszerű érzés, amikor a Nap melege simítja végig az arcod.
Ő csak a sötétséget, a hideget észlelte, pedig nagyon-nagyon szeretett volna veled táncolni a fényben.

Akkor mégis hogyan történhet, hogy nem tud felülemelkedni azon a fránya problémán? Hogyan lehet, hogy a gödör mélyén ragad, miközben vágyik a napsütésre, a nevetésre, a szabadságra?

A válasz meglepően rövid: nem ismeri az odavezető utat. Elfelejtette, hogy van megoldás. Te hiába mondtad el neki a sajátodat, az bizony nem az ő megoldása.
Nem sokat segít, ha olyan kulccsal igyekszel kinyitni a zárat, ami nem is illik a kulcslyukba...

Oké, akkor felejtsük el, hogy a fal mögött ácsorgók valaha is lebontják azt?
Nem, nem! Semmi esetre sem! Mindenki azt érdemli, hogy fesztelenül mozogjon, felszabadultan nevessen és élvezze az életet!

Bizony, aki a fal mögül olvassa ezeket a sorokat, nyugodtan készülhet rá, hogy hamarosan felsejlik a nap sugara! A napfény pedig nemcsak a sötétet űzi el, hanem bevilágítja az elmét és a lelket is.
Nos tehát, hogyan történik meg felemelkedés? Az már kiderült, hogy a mástól érkező megoldás nem javít sokat a helyzeten.

Máshol kell keresni a választ. Onnan indultunk, hogy az illető a problémára összpontosított, emiatt teljesen a hatalmába kerítette a nyomasztó érzés. Automatikusan a nehézségre állította a figyelme nagy részét. Rövid időn belül megszokta, hogy a baj körül járnak a gondolatai. Elfelejtette, hogy ha friss szemmel tekintene a kialakult helyzetre, ezernyi megoldást találna rá.

Végül is maradhat a fal mögött, de ha felmászik rá, új magaslatokból szemlélődhet.

A coach ebben segít.

Kozma Rita life coach írása


 

0 Tovább

Az alkotás gazdagít - Bátorítás kreatív embereknek - könyvajánló

Mit gondolsz, elég kreatív vagy? A kreativitás teremtés, alkotás, valami új életre hívása, létrehozása. Vagy esetleg valami más? John Howkins, rendkívül olvasmányosan átfogóan és érdekesen írja le a kreatív termékek gazdaságát. Megismerhetjük a könyvből, mi a kreativitás, mit véd a copyright, hogyan érvényesíthetjük a szerzői a jogot digitális-virtuális kis világunkban is. Megvalósítod az ötleteidet, vagy csak az álmodozás szakaszában maradsz?

Mi lehet az oka annak, hogy számos ötleted van, de nem mindig jutsz el a valóságpróba szakaszába? Talán elakadsz valahol? Mik lehetnek a kreatív kulcsszakmák?  Tudtad, hogy Coachként is szükség van a kreativitásodra? Ismerd meg a siker 10 szabályát, tanuld meg menedzselni a kreativitásod. Ebben segítségedre lehet a könyv és mi is örömmel adunk tanácsot Neked, ha elakadsz valahol.

Te a kreatív folyamat melyik szakaszában tartasz most?


„A kreativitás többnyire kézenfekvő folyamat, ugyanakkor  tartalmaz valami mágikus, szinte spirituális elemet is.”
/Sir Terence Cornan/


Sok bátorságot és teremtő erőt kívánunk!


Erdélyi Zsuzsanna
Business Coach gyakornok
www.probona.hu

0 Tovább

Proaktív coaching

blogavatar

A Pro Bona Coaching & Training Center blogja. Hírek és érdekességek a coaching hazai és nemzetközi világából. Témánk az üzleti és életvezetési fejlesztés, melyet színes tippekkel és megközelítésekkel szeretnénk közel hozni az olvasóinkhoz.

Címkefelhő

coaching (213),coach (205),szakirodalom (38),célkitűzés (28),motiváció (28),önismeret (26),life coaching (22),technikák (21),változás (14),boldogság (14),vezetés (14),proaktivitás (14),kreativitás (13),stresszkezelés (11),business coaching (10),önbecsülés (9),karrier (9),önbizalom (9),siker (8),időbeosztás (8),párkapcsolat (7),tudatosság (7),átkeretezés (7),együttműködés (7),értékesítés (6),pozitív pszichológia (6),nők helyzete (5),felelősség (5),interjú (5),tánc (5),túra coaching (4),kommunikáció (4),értő figyelem (4),oktatás (4),kérdezéstechnika (4),fogyás (4),reziliencia (4),férfiak helyzete (4),elégedettség (4),pszichológia (4),asszertivitás (4),elismerés (4),bátorság (3),stressz (3),Itt és Most (3),kultúra (3),mese (3),szabadság (3),testbeszéd (3),reframing (3),egyensúly (2),bizalom (2),szinergia (2),megismerés (2),rugalmasság (2),játék (2),irányítás (2),életciklus (2),álom (2),csend (2),Edward de Bono (2),kritika (2),praxis (2),vállalat (2),pénz (2),Martin Wehrle (2),életmód (2),önérvényesítés (2),ítélkezés (2),tervezés (2),ROI (2),tanácsadás (2),érzékenység (2),mozgás (2),alkalmazkodás (2),érzelmi intelligencia (2),multi (2),iskola (2),munka (1),szuperérzékenység (1),teljesség (1),sport (1),edzés (1),anyaszerep (1),vállalat (1),SMART (1),akaraterő (1),optimizmus (1),őszinteség (1),Appreciative Inquiry (1),szokás (1),megbocsátás (1),erősség (1),munkahely (1),gyerek (1),társaság (1),Fontos és Sürgős (1),érzelmek (1),intelligencia (1),MBO (1),flow (1),szülő (1),érzékenyítés (1),szervezetfejlesztés (1),depresszió (1),család (1),kamasz-szülő (1),a coaching hatása (1),bántalmazás (1),helyzetfüggő vezetés (1),tanulás (1),y generáció (1),caoaching (1),jövő (1),coachcoaching (1),átirányítás (1),fogadalmak (1),én-erő (1),akarat (1),szeretet (1),böjt (1),önzetlenség (1),nagylelkűség (1),áramlás (1),önállóság (1),függetlenség (1),ügyfél (1),karizma (1),játszmák (1),Gordon (1),megértés (1),belső logika (1),egyenjogúság (1),tréning (1),empátia (1),irigység (1),ügyfélszerzés (1),fluencia (1),önértékelés (1),megbecsülés (1),előrelátás (1),fair play (1),méltányosság (1),introvertált (1),etika (1),delegálás (1),metafora (1),edző (1),önkéntesség (1),hős (1),tranzakcióanalízis (1),dicséret (1),orvos (1),beteg (1),kitartás (1),Toastmasters (1),metakommunikáció (1),tárgyalástechnika (1),interkulturális (1),életvezetés (1),kifogás (1),fejlesztés (1),divat (1),élet (1),cselekvés (1),Csikszentmihalyi Mihaly (1),életszerepek (1),Szentgyörgyi Romeo (1),Kiyosaki (1),FISH! (1),személyiség (1)

Feedek