Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Élménybeszámoló – HEROikon – Hősök tere Nemzetközi Konferencia 2015

Október 1-én az Uránia Filmszínház megtelt látogatókkal, híresebbnél híresebb szociológusokkal, hálózatkutatókkal, pszichológusokkal és más előadókkal. Immár másodszor rendezték meg a Hősök Tere Nemzetközi Konferenciát, a HEROikont.

Az előadásokat Orosz Györgyi felkonferálása nyitotta meg, majd Philipp Zimbardo kérte meg a közönség tagjait, hogy minden szünetben igyekezzenek helyet cserélni, és új embereket megismerni.

Ehhez kapcsolódva jött a színpadra Harcsa Veronika, az első előadó, aki arról számolt be, hogy milyen élmények érték azalatt az egy hónap alatt, amíg azt tűzte ki céljául, hogy minden nap megszólít egy idegen embert, és beszélgetésbe elegyedik vele. Történeteivel szemléletesen megmutatta, hogy mennyire lekorlátoznak minket a saját előítéleteink.

Az ő üzenete: Az előítéletesség lekorlátoz!

Utána ismát Orosz Györgyi jött fel a színpadra, aki egy gyufás kísérletre kérte fel a közönséget: 1 perc alatt 6 db gyufából kellett 4 db szabályos háromszöget létrehoznunk. Az egy perc lejártával megkérte a publikum tagjait, hogy tegye fel az a kezét, akinek sikerült – hát nem volt a magasban túl sok kéz. Mégsem voltak elkeseredve azok, akiknek nem sikerült. De miért? Mi az oka annak, hogy van olyan sikertelenség az életben, ami hatással van ránk, és van olyan, ami pedig nincs: ezt taglalta részletesebben, majd megmutatta a gyufás kísérlet megoldását: ahogy arra számítani lehetett a sikertelenség oka az volt, hogy a többség csak síkban gondolkodott, míg a megoldás térben jön létre, egy tetraéder formájában, tehát a mi korlátolt, kétdimenziós gondolkodásmódunk volt a kudarcunk oka.

Az ő üzenete: a saját sikerünk csak a saját korlátainkon múlik: ha nem korlátozzuk be magunkat, sokkal többre lehetünk képesek!

Őt követte egy videóüzenet formájában Carol S. Dweck, aki a mindsetről beszélt nekünk. A mindset egy olyan gondolkodásmód, szemlélet, felfogás, vélemény, mentalitás, ami az attitűdünkben merül ki. A véleményünk, hogy valamire képesek leszünk-e vagy sem. Fontos még idejében felismerni a negatív, korlátozó mindsetet, és hasznos trükk lehet, ha megnevesítjük: adjunk neki emberi nevet (fontos, hogy ne a sajátunk legyen!), és amikor érezzük, hogy elhatalmasodik rajtunk ez a belső kritikus hang, hogy képtelenek leszünk valamire, győzzük meg, hogy nincs igaza, és érvekkel támasszuk alá, hogy miért leszünk mégis képesek végigvinni az akaratunkat, ami egyfajta átkeretezés saját magunknak.

Az ő üzenete: nevezd el a mindseted, és győzd meg, hogy sikeres leszel!

Őt Nyáry Krisztián követte a sorban, aki 3 magyar hősről hozott el meghökkentő történeteket: bemutatta az első Magyar Mentőszolgálat megalapításának történetét, és magát az alapítót is Kresz Gézát, az első magyar gyógyszergyár alapítóját Richter Gedeont valamint az első magyar pilótanőt, Steinschneider Lillyt. Mindhármukban az a közös, hogy nem hallgattak a negatív ellenvéleményekre, és saját maguk és koruk hősévé váltak, és Nyáry Krisztián is erre próbálta felhívni a figyelmet.

Az ő üzenete: válj a saját hősöddé!

Nyáry Krisztián után Havasi Zoltán, a Budapest Bike Mafia alapítója vette át a stafétabotot. Ő a szervezet alakulásáról számolt be, arról, hogy hogy jött az ötlet, hogy segíteni kell a rászorulóknak, a támogatásokról, az indíttatásokról. Saját bevallása szerint ő egy roppant frusztrált ember volt mindaddig, amíg csak a problémával szembesült, (ami az ő esetében a hajléktalanok és rászorulók nehéz helyzetét jelentette) de a megoldással nem. Aztán látva a szervezet sikerét megfogalmazta a jótanácsát, ami így hangzik:

Az ő üzenete: tegyél az ellen, ami zavar!

Őt követte a nap sztárvendége, professzor Philip Zimbardo. Zimbardo neve egybeforr mára a szociológiával és a szociálpszichológiával, leghíresebb kísérlete a stanfordi börtönkísérlet, most azonban más témával állt elő: egy 10 lépcsős programban bemutatva ismertetett velünk egy akciótervet, amit végigvíve jobban tisztába lehetünk önmagunkkal és ezáltalán másokhoz is segítőkészebben és elfogadóan állhatunk. A 10 pontban ilyen általános érvényű tulajdonságok szerepelnek, mint tudatosság, szerénység vagy önreflexivitás, intuíció vagy éppenséggel az, hogy ne kövessünk vakon bárkit.

Az ő üzenete: először magaddal legyél tisztában ahhoz, hogy mások hősévé válhass!

Gerendai Károly, a SZIGET alapítója a kudarcairól és az azokból való talpraállásról beszélt. Mesélt a gyerekkoráról, és arról, hogy a történelmi veszteséges 2013-as Sziget után jött a felismerés, hogy két lehetőség van: vagy megújúlnak, és alkalmazkodnak a megváltozott a körülményekhez, vagy bezárhatnak. Ő előbbit választotta, és a 2014-es már egy rekord nyereséges év lett. Előadásával rámutatott arra, hogy ne féljünk hibázni, ha abból tanulhatunk.

Az ő üzenete: ha hibázunk, de tanulunk belőle, akkor az nem hiba volt, hanem lecke.

Barabási Albert-László egy merően új szemléletmódot hozott be a sikerről: rávilágított arra az eddig nem túl hangsúlyos, ám de nem elhanyagolható aspektusra, ami a teljesítmény és a siker között van: a közösségek fogadtatására a teljesítményre. A teljesítmény egy objektív dolog, aminek van felső határa, míg a siker egy kevésbé behatárolható fogalom ilyen szempontból.

Az ő üzenete: ahhoz, hogy sikeresek legyünk nem csak magas teljesítményre van szükségünk, hanem a közösségek elismerésére is.

Emil Bureau, az MIT neurológus professzora a konfilktusokról, azok kialakulásáról és kezelésük lehetséges kimeneteléről tartott előadást. Bemutatta több példán át a nemzetek közti konfliktusok hasonló folyamatati, pszichológiai határait, hogyan lesz a reményből kétségbeesés és fordítva, hogyan lehet a kétségbeesésből reményt formálni. Példákkal alátámasztva továbbá beszélt még a pozitív normamegfogalmazás előnyeiről a tiltással szemben.

Az ő üzenete: a pozitív normák mindig érthetőbbek és hatékonyabbak, mint a tiltások.

Sorainkat Al Ghaoui Hesna előadásának bemutatásával zárjuk, aki hadi tudósítóként is dolgozott, főként a Közel-Keleten. Történeteivel megismertett velünk olyan szituációkat, amikor a félelem uralja az elménket. Ő azonban rájött, hogy a félelem szolgálhat üzemanyagként is: olaj lehet a tűzre, de fel is pörgethet minket és még jobb teljesítményre sarkallhat ezáltal.

Az ő üzenete: ne féljünk a félelemtől, nézzünk bátran szembe vele, ismerjük be, hogy félünk, és ez esetben nem a leblokkolást és a pánikreackiót váltja ki belőlünk, hanem azt a feszült pozitív hatást, amire szükségünk van.

Szkróbó Tamás business coach gyakornok írása

0 Tovább

Teljesítmény vagy siker?

Élménybeszámoló: HEROikon – Hősök Tere konferencia, avagy mit tehet az egónk értünk?

Mindannyian szeretnénk sikeresek lenni valamiben. Van, akinek a sport, van, akinek a munka, másnak  a családi életben elért sikerek a legfontosabbak az életében. De mit is nevezünk sikerenek tulajdonképpen? A magas teljesítmény egyenlő a sikerességgel? Korántsem.

Mi a különbség a sikeresség és a teljesítmény közt? Látszólag semmi, azonban ha közelebbről megnézzük, észrevehetjük, hogy sokan a környezetünkben magas teljesítménnyel bírnak, mégsem sikeresek, vagy nem úgy, ahogy ők szeretnék.


Barabási Albert-László, a világ egyik leghíresebb hálózatkutatója tartott előadás a HEROikon  - Hősök Tere konferencia keretében a sikeresség és a teljesítmény kapcsolatáról. Mi a teljesítmény? Egy objektív mérőszám, lehet darab, km, másodperc, euró, bármi. Össze tudjuk hasonlítani, meg tudunk különböztetni belőle több kategóriát.

Na de mit jelent a sikeresség? Mindenkinek mást. A sikeresség fogalma a magas szintű teljesítményen felül behoz még valamit, amivel eddig nem számoltunk: a közösség elismerését. Sikeresek csak úgy lehetünk, ha elismerik a teljesítményünket, azonban magas teljesítményt nyújthatunk, átütő sikerek nélkül is.

Vegyük példának Usain Boltot és Tyson Gay-t: Usain Bolt 9,58 s alatt futott a 100 m-t 2009-ben és ezzel ő lett az abszolút világrekorder. Tyson Gay 9,69-dal lett mögötte a második, a különbség kettejük közt mindössze 11 századmásodperc, azonban ha megkérdezzük az embereket, hogy mondjanak olimpiai sprintereket Usain Bolt neve biztosan fel fog tűnni, míg Tyson Gay-é már nem feltétlenül. Peddig kettejük csúcsteljesítménye közt mindössze 11 századmásodperc a különbség.

Tehát fontos tisztázni, hogy nekünk mit jelent egyáltalán a sikeresség, amikor azt tűzzük ki magunknak egy coaching folyamatban célként, hogy szeretnénk sikeresek lenni. Fontos-e, hogy sikeresek legyünk vagy megelégszünk csupán a magasabb teljesítménnyel? A teljesítmény, produktivitás, hatékonyság rólam szól, míg a siker egy közösségi elismerés, megjelenik a diadal, a hírnév is. Egy másik fontos nézőpont, amit meg kell említenünk még, hogy a teljesítménynek van egy határa: van egy bizonyos pont, aminél már nem lehetsz erősebb, jobb, gyorsabb, okosabb. De a siker korlátlan, így csak rajtad áll, hogy meddig mész el!

Te mit tettél ma annak érdekében, hogy sikeres legyél?

Szkróbó Tamás business coach gyakornok írása

0 Tovább

Mitől siker a Siker?

A hétköznapok rohanásában és az egymás mellett létező értékrendek világában egyre nehezebben tudjuk megfogalmazni a siker szó valódi értelmét. Egyrészt túlzott használata felszínessé, elcsépelté teszi, másrészt a társadalom, a közvetlen környezet  jelentősen befolyásolhatja, torzíthatja saját illetve mások sikereinek megítélését.

Abban viszonylag egyetérthetünk, hogy a siker szó hallatán pozitív érzésekre, élményekre, eredményekre gondolunk. Főként, ha ellenpólusként a bukás, a sikertelenség szavakat említjük.

Mint a coaching folyamatok legtöbbjében, itt is kulcs jelentősséget kap a tudatosság. Az a szellemi állapot, amit feltétele annak, hogy a siker valódi értékként és élményként tudjon létjogosultságot kapni saját életünkben.

Képzeljünk el Bent, a hegymászót, aki órákon, napokon át kaptat fel a magas hegyre.  Állja a zord körülményeket, a megpróbáltatásokat. Minden fizikai és mentális energiáját összegyűjtve méterről méterre küzd, lemond, és halad kitűzött célja felé.  Majd, amikor a csúcsra ér, kinézi és elindul a következő hegycsúcs felé. 

Most képzeljünk el egy másik hegymászót, Athonyt. Aki órákon, napokon át kaptat fel a magas hegyre. Állja a zord megpróbáltatásokat. Minden fizikai és mentális energiáját összegyűjtve méterről méterre küzd, lemond, és halad kitűzött célja felé. Útközben megállt, az elszökkenő zergét megnézte, átélt napfelkeltéket és napnyugtákat. Fotókat készített magának az útról, illatokat, hangulatokat, hangokat raktározott el. Figyelte, ahogyan teste reagált, az izmait, ahogyan fájtak, a szomjúságot, az éhséget, az oxigén hiányt.

Anthonyhoz emberek csapódtak az út során es ő is csapódott másokhoz. Megvitatták az út nehézségeit, kisegítették egymást a bajban. Majd elváltak, mert a hegycsúcs mindenkinek a sajátja. Anthony felérve a célhoz megállt. Körbenézett a csúcson. Élvezte az előtte elnyúló tájat. Átadta magát az ünneplésnek. Végiggondolta az elmúlt időszakot és elégedettség töltötte el. Majd a megújult erővel, amit kapott az út alatt és a sok tapasztalattal a háta mögött- nem vesz még egyszer ilyen cipőt, kinézte és elindult a következő hegycsúcs fele.

Ben es Anthony ugyanazt a hegyet mászták meg. Ugyanazt a hegycsúcsot érte lábuk. Majd, ugyanazt a hegycsúcsot szemelték ki következő úti célként is. Mégis, a hegy tetején teljesen más minőségben vannak fent.

Két ember volt aznap a hegy tetején. Az egyik a térképet nézte, amikor felért, a másik a tájat. Mindkettő fent volt. Mindkettő elérte a célját. Az egyik feladatot oldott meg, a másik sikeres.

Ebben a felfogásban a Siker az az (én) állapot, amikor tudatosan megéljük, a befektetett energiánk eredményét, eredményeit.

A siker egy időben behatárolható, energia bevitel csúcspontjaként értelmezhető, irányított cselekvés eredményének tudatosan megélt, megünnepelt állapota. Ezen elgondolás alapján nem elég valamilyen cél elérése, ahhoz, hogy az eredmény ne egy lematerializálódott vízió legyen csupán,

  • át kell élnünk az eredményt,
  • értékelnünk kell,
  • tudatosítani
  • örülni, és
  • megosztani a sikerünket.

Amennyiben a sikert, mint egy folyamat eredményét értékeljük, a legegyszerűbb képlet az lehet:

Befektetett Energia / Eredmény +Tudatos Eredmény Megélés = Siker

Visszatérve a korábbi példához , ha a két hegymászó energia szintjét nézzük a Sikeres Ember, Anthony amikor  eléri a célját energiákat szabadít fel annak ellenére, hogy korábban felhasználta már azokat. Van miből táplálkoznia a következő feladathoz. Elért eredménye több, mint egy feladat teljesítés, pozitív élmények sorozata is egyben- mikrosikerek, öröm, önelégedettség párosul a megoldás mellé.

Ezzel szemben Ben hosszútávon tagadhatatlan hatékonysága, eredményessége ellenére is a kiégés biztos útjára lép.

A siker nem egy homogén, egyirányba mutató tényezők összessége. Nagyon fontos az a tény, hogy  a sikerbe vetett energia ellenpólusai is részei a sikernek. A  befektetett energiák mellett a megjelennek a külső, belső a látszólag sikert nem támogató erők, melyek a sikert valamilyen dimenziójában (idő, minőség, mennyiség, konfliktusok stb.) hátráltatja.

Az egyén sikerélményét jelentősen befolyásolja, hogy ezeket az ellenpólusokat miként értékeli.  Amennyiben a befektetett energiát hátráltató erőhatásokat –mind külső, mind belső, a siker folyamatának szerves részeként értékeli, és azt beépíti a sikerbe, később a sikert erősítő tényezőként jelenhet meg.

Hogyan lehet a sikert hátráltató energiákkal nagyobb sikert elérni, mint ami eredetileg célunk volt?

Abban az esetben, ha ezeket a tényezőket, mint lehetőség vesszük figyelembe, vagyis úgy tekintünk rájuk, mint egy általunk pl. fel nem fedezett más megoldási útra, akkor vagy jövőbeni sikereink elérésénél tudjuk őket alkalmazni, um. figyelembe vesszük és energiát takarítunk meg, vagy beépítjük, mint konstruktív, a mostani, vagy jövőbeni sikert támogató elemet.

Ebben az esetben saját sikerünk formulája eképpen változik:

(+)Befektetett Energia+(+) Tudatos Eredmény Megélés-(-) Ellenpólus=Siker Most es vagy Jövőben pozitív externáliával

Vagyis a tervezett Sikerüknél jóval többet érhetünk el, melynek eredményét vagy közvetlenül élvezhetjük, vagy jövőbeni sikerek eléréséhez szükséges energiákat csökkentheti le.

Természetesen, mint minden egyenletben itt is erősen befolyásolja a Siker nagyságát az egyenletben szereplő tényezők nagysága.

Önmagában a Sikerhez tehát nem elég elérni a céljainkat. Útközben meg kell állni, összegezni, hová jutottunk,elemezni, tudatosítani  milyen hatások értek bennünket, azokra  hogyan reagáltunk. És amikor elérjük a kitűzött eredményt hagyni magunkat ünnepelni, ünnepeltetni.  Így tudunk rá építkezni újra és újra. Tanulni abból, ami segít, megerősödni, és a siker ünneplésében pozitív attitüddel feldolgozni a buktatókat, amikkel találkoztunk.

Mert a Siker ettől lesz emberi, előremutató és a miénk.

szerző: Fekete-Budai Nikolett

Mind Coaching

https://www.facebook.com/Mind-Coaching-1384421291864632/timeline/

0 Tovább

SzemlÉLET

Mostanság gyakran elmerengek rajta, hogy vajon vállalom-e a felelősséget az életemért 100%-osan.

Minden helyzetben eszembe jut, hogy én választok, én teremtek és én alkotok?

Vagy előfordul még, hogy áldozatszerepben találom magam?

Egy tanulságos és megható sztori néha jobban érzékelteti a lényeget, mint a személyes gondolatok kifejtése. Találtam is nektek egy történetet, amely kellő mélységben adja át a helyes hozzáállás és felelősségvállalás „életbevágó”fontosságát.  (http://www.sikerkozosseg.hu)

Michael egy olyan típusú srác volt, aki tényleg szerette az életet. Mindig jókedvű volt és mindig tudott valami pozitívat mondani. Ha valaki megkérdezte, hogy hogy van, azt válaszolta:

-Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem.

Született optimista volt. Ha valamelyik beosztottjának rossz napja volt, Michael azt mondta neki, hogy a helyzet pozitív oldalát kell néznie.

Annyira kíváncsivá tett a természete, hogy egy nap odamentem hozzá és azt mondtam:

-Ezt egyszerűen nem értem. Nem gondolkozhatsz mindig pozitívan. Hogyan csinálod ezt?

Michael azt válaszolta:

-Ha reggel felkelek, azt mondom magamnak: Két lehetőséged van. Választhatsz, hogy jó, vagy rosszkedvű akarsz-e lenni. Minden alkalommal, ha történik valami, magam választhatok, hogy elszenvedője legyek a helyzetnek, vagy tanuljak belőle.

Minden alkalommal, ha odajön hozzám valaki, hogy panaszkodjon, elfogadhatom a panaszkodását, vagy felhívhatom a figyelmét az élet szépségeire. Én a pozitív oldalt választottam.

-Jó rendben, de ez nem olyan egyszerű.” – szóltam közbe.

-De egyszerű.”- mondta Michael, - az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hog hogyan reagálsz különböző helyzetekben. Választhatsz, hogy az emberek hogyan befolyásolják a hangulatodat. A mottóm: te döntöd el, hogy hogyan éled az életed.

Elgondolkodtam Michael szavain. Rövid idővel később elhagytam a Tower Industrie-t, hogy önálló legyek. Szem elől tévesztettük egymást, de gyakran gondoltam rá, ha úgy döntöttem élek.

Néhány évvel később megtudtam, hogy Michael súlyos balesetet szenvedett. Leesett egy kb.18 méter magas toronyról. 18 órás műtét és sok hetes intenzív ápolás után Michaelt elbocsátották a kórházból fémtámaszokkal a hátában.

Mikor meglátogattam, megkérdeztem, hogy érzi magát. Azt válaszolta:

-Ha jobban lennék, kettő lenne belőlem. Szeretnéd látni a sebem?

Lemondtam róla, de megkérdeztem, hogy mi játszódott le benne a baleset pillanatában.

-Nos, az első ami átsuhant az agyamon az volt, hogy a lányom – aki pár hét múlva jön a világra – jól van-e? Mikor pedig a földön feküdtem, emlékeztem, hogy két lehetőségem van: választhattam, hogy élek, vagy meghalok.

-Féltél? Elvesztetted az emlékezeted? - akartam tudni.

Michael folytatta:

-Az ápolók valóban jó munkát végeztek. Végig azt mondogatták, hogy jól vagyok.

De mikor begurítottak a sürgősségire, láttam az orvosok és nővérek arckifejezését, ami azt jelentette: Halott ember.

És tudtam, hogy át kell vennem az irányítást.

-Mit csináltál?  - kérdeztem tőle.

-Nos, mikor egy felvételis nővérke hangosan megkérdezte, hogy allergiás vagyok-e valamire, igennel válaszoltam. Az orvosok és nővérek csöndben várták a válaszom.

Mély levegőt vettem és visszaordítottam: A gravitációra!

Mialatt az egész csapat nevetett, elmagyaráztam nekik: az életet választottam.

Tehát úgy operáltak meg, mintha élő lennék és nem halott.”

Michael a tehetséges orvosoknak köszönhetően maradt életben, de csodálni való hozzáállása nélkül másképp fejeződne be a történet. Tőle tanultam, hogy minden nap lehetőségünk van a teljes életet élni. Hozzáállás kérdése minden. Ezért ne aggódj amiatt, mi lesz holnap.

Minden nap van elég, ami miatt aggódhatsz. És a ma az a holnap, ami miatt tegnap aggódtál. Most szabadon választhatsz.

Forrás: http://www.sikerkozosseg.hu

Kozma Rita írása

0 Tovább

Te mit kívánsz magadnak 2015-re?

Az ünnepi hangulat lassan elillan és helyére lép a felkészülés a mozgalmas mindennapokra. Mire számíthatunk idén?

A babona szerint, amilyen az első nap, olyan az egész év.

Ez azt jelentené, hogy aki el merészelt menni szilveszterkor önfeledten szórakozni, az jobb, ha felkészül az egész éves fejfájásra és fáradtságra, nem igaz?

Nem egészen…

Ha a babona igaz lenne, az évbúcsúztatás igazán visszafogottan zajlana.

Szóval, aki esetleg a féktelen buli után az ágyában elnyúlva töltődött újév napján, ne aggódjon! A következő 364 nap lehet nagyon is aktív, produktív és sikeres.

A gyümölcsöző esztendőnek nem az a titka, hogy január 1-én pedánsan viselkedj.

A siker záloga a következetes munka.

Január a legjobb időszak arra, hogy elgondolkodj a céljaidról, és megtervezd, idén mit akarsz kihozni magadból.

Milyen sikereket szeretnél megünnepelni 2015 utolsó napján?

Milyen eredményekkel leszel elégedett?

Milyen tervet szeretnél végigvinni?

Kivé akarsz válni?

Kezdd azzal, hogy írj egy üdvözlőlapot, amelyen az szerepel, hogy mi mindenért vagy büszke magadra - képzeletben ugorj előre egy évet és gratulálj magadnak mindazért, amit 2015-ben elértél!

Engedd el magad, bátran vesd papírra az elérni kívánt eredményeket, megvalósulásra váró álmokat, titkos vágyakat.

Ha elkészültél, rakd bele a lapot egy borítékba, zárd le és rakd el jól.

A levelet 2015 szilveszterén olvashatod el.

Ez a feladat felkészíti az elmédet, hogy a céljaidra koncentrálj.

Miután elrejtetted a magadnak írt üzenetet, merengj el rajta, hogy vajon mi a fő célod az idei évre.

Mi az, ami a legnagyobb hatással lenne a jövődre?

Mi az a változás, ami pozitív irányba fordítaná az életedet?

Mi az a dolog, amit ha véghezvinnél, a többi életterületed is jelentős javulásnak indulna?

Fontos, hogy megtaláld és leírd a fő célodat. Ne ess kétségbe, ha nem jut eszedbe azonnal! Hidd el, már ott van benned.

A guruk azt mondják, hogy akkor találtad meg a Te Saját Célodat, amikor a megvalósulásra gondolva összeugrik a gyomrod.

Megvan? Rendben, most írd föl egy tiszta lap tetejére a mondatot, ami igazán megmozgatott téged.

Szentelj időt rá, hogy a nagy célt visszabontsd kisebb feladatokra, így megkönnyíted magadnak a munkát.

Gyakran amiatt nem teljesül a megálmodott jövő, mert túl távolinak, vagy túl nagy falatnak tűnik, ezért az ember inkább hozzá sem kezd a kivitelezéshez.

A kisebb szakaszokra lebontott részcélok könnyebben teljesíthetők és kicsi erőfeszítéssel tudod rávenni magad a megvalósításra.

Motiváló érzés lesz, hogy hónapról hónapra ellenőrizheted, mely feladatokat oldottad meg és mely kihívások felett győzedelmeskedtél.

A sikerélmények erőt és lendületet adnak, hogy decemberre elérd a kitűzött nagy eredményt.

Légy kitartó és higgy magadban! Kezdj munkához most!

… és szilveszterkor olvasd büszkén és elégedetten a gratulációdat! J

Kozma Rita life coach írása


 

0 Tovább
«
12

Proaktív coaching

blogavatar

A Pro Bona Coaching & Training Center blogja. Hírek és érdekességek a coaching hazai és nemzetközi világából. Témánk az üzleti és életvezetési fejlesztés, melyet színes tippekkel és megközelítésekkel szeretnénk közel hozni az olvasóinkhoz.

Címkefelhő

coaching (213),coach (205),szakirodalom (38),célkitűzés (28),motiváció (28),önismeret (26),life coaching (22),technikák (21),változás (14),boldogság (14),vezetés (14),proaktivitás (14),kreativitás (13),stresszkezelés (11),business coaching (10),önbecsülés (9),karrier (9),önbizalom (9),siker (8),időbeosztás (8),párkapcsolat (7),tudatosság (7),átkeretezés (7),együttműködés (7),értékesítés (6),pozitív pszichológia (6),nők helyzete (5),felelősség (5),interjú (5),tánc (5),túra coaching (4),kommunikáció (4),értő figyelem (4),oktatás (4),kérdezéstechnika (4),fogyás (4),reziliencia (4),férfiak helyzete (4),elégedettség (4),pszichológia (4),asszertivitás (4),elismerés (4),bátorság (3),stressz (3),Itt és Most (3),kultúra (3),mese (3),szabadság (3),testbeszéd (3),reframing (3),egyensúly (2),bizalom (2),szinergia (2),megismerés (2),rugalmasság (2),játék (2),irányítás (2),életciklus (2),álom (2),csend (2),Edward de Bono (2),kritika (2),praxis (2),vállalat (2),pénz (2),Martin Wehrle (2),életmód (2),önérvényesítés (2),ítélkezés (2),tervezés (2),ROI (2),tanácsadás (2),érzékenység (2),mozgás (2),alkalmazkodás (2),érzelmi intelligencia (2),multi (2),iskola (2),munka (1),szuperérzékenység (1),teljesség (1),sport (1),edzés (1),anyaszerep (1),vállalat (1),SMART (1),akaraterő (1),optimizmus (1),őszinteség (1),Appreciative Inquiry (1),szokás (1),megbocsátás (1),erősség (1),munkahely (1),gyerek (1),társaság (1),Fontos és Sürgős (1),érzelmek (1),intelligencia (1),MBO (1),flow (1),szülő (1),érzékenyítés (1),szervezetfejlesztés (1),depresszió (1),család (1),kamasz-szülő (1),a coaching hatása (1),bántalmazás (1),helyzetfüggő vezetés (1),tanulás (1),y generáció (1),caoaching (1),jövő (1),coachcoaching (1),átirányítás (1),fogadalmak (1),én-erő (1),akarat (1),szeretet (1),böjt (1),önzetlenség (1),nagylelkűség (1),áramlás (1),önállóság (1),függetlenség (1),ügyfél (1),karizma (1),játszmák (1),Gordon (1),megértés (1),belső logika (1),egyenjogúság (1),tréning (1),empátia (1),irigység (1),ügyfélszerzés (1),fluencia (1),önértékelés (1),megbecsülés (1),előrelátás (1),fair play (1),méltányosság (1),introvertált (1),etika (1),delegálás (1),metafora (1),edző (1),önkéntesség (1),hős (1),tranzakcióanalízis (1),dicséret (1),orvos (1),beteg (1),kitartás (1),Toastmasters (1),metakommunikáció (1),tárgyalástechnika (1),interkulturális (1),életvezetés (1),kifogás (1),fejlesztés (1),divat (1),élet (1),cselekvés (1),Csikszentmihalyi Mihaly (1),életszerepek (1),Szentgyörgyi Romeo (1),Kiyosaki (1),FISH! (1),személyiség (1)

Feedek