Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Interjú Szentgyörgyi Romeoval

Szentgyörgyi Romeo bár nagyon elfoglalt, mégis szakított időt a kérdések megválaszolására.

Kíváncsi vagy arra, miért lett Life Coach?

Akkor olvass tovább!

interjú life coaching coach Szentgyörgyi Romeo

 

Szentgyörgyi Romeo; profi személyi edző, a Magyar Válogatott tagjaként trió kategóriában hatszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok.
A négyévenként megrendezésre kerülő Világjátékok győztese. A legendás Pécsi Sasok tagja, Life Coach.

Romeo nálunk végzett Life coachként. Nagyon büszkék vagyunk Rá!

Hol találkoztál először  a  coachinggal?

Romeo: Rádióriport alkalmával hallottam róla. Egy Business coach hölgyet interjúvoltak.

Miért lettél Life coach?

Romeo:  Azért lettem coach, mert érdekel a pszichológia, a lélektan, valamint munkám során azt tapasztaltam, hogy a vendégek lelkiállapota hatással van a teljesítményükre. A személyi edzések során kialakul egy bizalmi kapcsolat. Megosztják velem mindazt, ami épp foglalkoztatja őket. Szeretek segítséget adni a legprofesszionálisabb módon. 

Milyen változásokat érzékelsz mióta Life coach vagy?

Romeo: Más nézőpontból szemlélem az embereket, másképp kérdezek.

Kinek ajánlod a Life coachingot, a „lelki fitneszt”?

Romeo: Azoknak, akiknek valamilyen megoldandó feladatuk van. Akik eldöntendő kérdésben szeretnének segítséget kapni, pl. párkapcsolati, karrier, munka-magánélet egyensúlya stb... 

Ha szeretnétek Romeoval edzeni, elérhetőségeit itt találjátok:

Szentgyörgyi Romeo

Sportoló

Life Coach, TRX, Kettlebell Instructor, aerobic és személyi edző

E-mail: romeo.szentgyorgyi@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/szromeo.hu?fref=ts

Romeo nálunk tanult. Várunk Téged is! Jelentkezz MOST!

http://kepzes.acoach.hu/

Köszönjük szépen az interjút Romeo! További sok sikert kívánunk! 

Erdélyi Zsuzsanna

Business& Life Coach

Jóga& Pilates edző

www.probona.hu

                                                                     

0 Tovább

Mindig van valaki

„Mindig van valaki melletted, soha nem vagy egyedül…” - ááá, a hideg kiráz már azcoaching coach bizalom önbizalom önismeret ilyen sablonszövegektől! Még hogy nem vagyok egyedül: nincs párom, tehát egyedülálló vagyok, itt kezdődik az egész!

A családom messze van, és különben is csak formaságokról szoktunk beszélgetni. A barátnőm igencsak profitorientált kisasszony lett, neki csak a karrier számít. A szomszédom egy bunkó, senki nem érdekli saját magán kívül.

A munkatársaim… hát van, aki kedves, de tartózkodó, aztán van a kétszínű banda, meg a 2-3 fős klikkek, akik elvannak a kis világukban. Az edzőterembe mindenki a saját testével és méreteivel van elfoglalva. Még a boltos nénivel sem tudok egy jóízűt beszélgetni, mert ő mindent csak pénzben mér. A benzinkutas meg állandóan csak a dekoltázsomat lesi.

-       A postás, a hentes, és a pék? Velük mi van? – Á, őket még nem ismerem, csak most költöztem ide. – Na, akkor még van remény. Van egyáltalán valaki, akivel jól kijössz?  - Tulajdonképpen mindenkivel jóban vagyok, kedves vagyok! De nincs senki, aki olyan igazi lehetne… érted? – Mindenkivel bajod van?  - Igen, mindenkibe van valami, ami idegesít, zavar, amivel nem értek egyet. Olyan furák az emberek.  – Magaddal mi a bajod?  - Magammal? Hát... én jól vagyok! Csak az zavar, hogy mindenkinek meglátom a hibáját. – De te jól vagy, és jó vagy tulajdonképpen. – Igen. – A saját hibáidat mikor szoktad keresni? Azelőtt, vagy azután, hogy a másokét forszírozod? – De..khm…én…más…szóval…én… - Mit gondolsz, rólad mit gondolnak az emberek? - …ööö…én - Ahogy te meglátod másban a negatívat, ugyanúgy ők is meglátják benned. Ugyanolyan emberek vagyunk mind, csak más a körítés és a tálalás – hogy miért lettünk olyanok, amilyenek, miért viselkedünk úgy, ahogy.

Lehet, hogy ők – a boltos, a barátnő, a kollegák - így érzik jól magukat. Vagy ők is éppen azon keseregnek, hogy a vevőjük, a barátnőjük, a munkatársuk „milyen izé, és olyan fura”. Esetleg ők is keresik a helyüket, az érvényesülésüket a nagy világban. Tudod, ami megadja a nyugalmukat, a biztonságukat. – Te is ezt keresed, nem? – Igen. – Akkor magaddal miért nem vagy jóban?

Szerethetnéd önmagad… hogy mindig legyen valaki… valaki, akinek de jó, hogy van családja, ahol nemcsak rossz dolgok történnek. Valaki, aki felállít magának „A” és „B”- tervet és tesz a holnapjáért. Valaki, aki átvisz egy tálca süteményt a szomszédjának, mert az most veszítette el az édesanyját, és mély gyászban van. Valaki, aki számolgatja a pénzét, mert hiába, pénzből élünk, azon tudjuk megvenni a napi betevőt. Valaki, aki nézegeti magát a tükörben, hogy milyen szép és formás lett – kívülről mindenképp. És belülről? Mit mutat a tükörkép?

Nem baj, ha néha meg vagy zavarodva, de tudd, hogy mindig van valaki… mindig van valaki: Te. Te mindig ott vagy magadnak. Így aztán soha nem vagy egyedül. Saját magad legyél a jó barátod… Te magad – akiben megbízhatsz, akire számíthatsz, akivel a legőszintébben beszélgethetsz, akit szerethetsz. És így elfogadhatsz másokat.

Nyisztor Melinda írása

0 Tovább

Elfogadás

Kedves Coaching Klubtagok, engedjétek meg, hogy egy saját történetet meséljek el Nektek, melynek lényege remélem érdekes és elgondolkodtató lesz. A történet főszereplője az emberi akarat, sok esetben a görcsös akarása valamilyen cél elérésének valamint az erő, ami ehhez rendelkezésünkre áll. Az egyenletben megjelenik az idő is, ami mint tudjuk legtöbbször sürget, legalább is azt hisszük.

Kedvenc nyári elfoglaltságaim egyike az úszás, méghozzá a Balatonban. Meg van a kitűzött távolság is, amit minden alkalommal megteszek ez kb. egy kilométer. Egy napon azonban a természet megmutatta erejét és rádöbbentett valamire, amit legbelül mind tudunk, de nem alkalmazzuk a legtöbb esetben az életünk során. Ez a valami az elfogadás és az alkalmazkodás. Úszás közben egyre nőttek a hullámok, szembe szél keletkezett és ez a fajta „ellenállás” rendkívül megnehezítette az előrejutást. Mindig nagyobb és nagyobb erőből próbáltam haladni a vágyott cél irányába, persze a nagy igyekezetem hatástalannak bizonyult. Egyik hullám a másik után, egyik pofon a másik után következett és mindennek tetejébe mindig egy korty a Balaton vizéből. Be kellett látnom, hogy az erőmet más módon kell használnom, nem legyőznöm kell a természetet, hanem alkalmazkodnom kéne hozzá, ezért más stratégiát választottam célom eléréséhez. Rájöttem, hogy könnyedén kell úsznom nem erőből. Hagynom kell, hogy a hullámok átcsapjanak rajtam. El kell fogadnom a megváltoztathatatlan helyzetet, hogy a magam javára fordíthassam az erejét. Felismertem, hogy nemcsak a kitűzött távolság leküzdése a feladatom, hanem az is, hogy jól érezzem magam az út közben is. Megtaláljam a jelen pillanatban a boldogságot és az örömet. Ezzel a filozófiával élvezetessé vált az út hátralévő része, könnyeddé és szórakoztatóvá vált a hullámokon való átkelés. Végül a siker sem maradt el, mivel időben ugyanúgy értem célba, mint csendes időben és tudom, hogy erőből már a negyed távnál fel kellett volna adni.

Kedves Coaching Klub társaim , kívánom, hogy a kitűzött céljaitokat sikerüljön maradéktalanul elérni a 2015-ös évben és közben érezzétek magatokat „elég jól” a sikerhez vezető úton.

Rosta András

HR menedzser, Business Coach

0 Tovább

Te mit kívánsz magadnak 2015-re?

Az ünnepi hangulat lassan elillan és helyére lép a felkészülés a mozgalmas mindennapokra. Mire számíthatunk idén?

A babona szerint, amilyen az első nap, olyan az egész év.

Ez azt jelentené, hogy aki el merészelt menni szilveszterkor önfeledten szórakozni, az jobb, ha felkészül az egész éves fejfájásra és fáradtságra, nem igaz?

Nem egészen…

Ha a babona igaz lenne, az évbúcsúztatás igazán visszafogottan zajlana.

Szóval, aki esetleg a féktelen buli után az ágyában elnyúlva töltődött újév napján, ne aggódjon! A következő 364 nap lehet nagyon is aktív, produktív és sikeres.

A gyümölcsöző esztendőnek nem az a titka, hogy január 1-én pedánsan viselkedj.

A siker záloga a következetes munka.

Január a legjobb időszak arra, hogy elgondolkodj a céljaidról, és megtervezd, idén mit akarsz kihozni magadból.

Milyen sikereket szeretnél megünnepelni 2015 utolsó napján?

Milyen eredményekkel leszel elégedett?

Milyen tervet szeretnél végigvinni?

Kivé akarsz válni?

Kezdd azzal, hogy írj egy üdvözlőlapot, amelyen az szerepel, hogy mi mindenért vagy büszke magadra - képzeletben ugorj előre egy évet és gratulálj magadnak mindazért, amit 2015-ben elértél!

Engedd el magad, bátran vesd papírra az elérni kívánt eredményeket, megvalósulásra váró álmokat, titkos vágyakat.

Ha elkészültél, rakd bele a lapot egy borítékba, zárd le és rakd el jól.

A levelet 2015 szilveszterén olvashatod el.

Ez a feladat felkészíti az elmédet, hogy a céljaidra koncentrálj.

Miután elrejtetted a magadnak írt üzenetet, merengj el rajta, hogy vajon mi a fő célod az idei évre.

Mi az, ami a legnagyobb hatással lenne a jövődre?

Mi az a változás, ami pozitív irányba fordítaná az életedet?

Mi az a dolog, amit ha véghezvinnél, a többi életterületed is jelentős javulásnak indulna?

Fontos, hogy megtaláld és leírd a fő célodat. Ne ess kétségbe, ha nem jut eszedbe azonnal! Hidd el, már ott van benned.

A guruk azt mondják, hogy akkor találtad meg a Te Saját Célodat, amikor a megvalósulásra gondolva összeugrik a gyomrod.

Megvan? Rendben, most írd föl egy tiszta lap tetejére a mondatot, ami igazán megmozgatott téged.

Szentelj időt rá, hogy a nagy célt visszabontsd kisebb feladatokra, így megkönnyíted magadnak a munkát.

Gyakran amiatt nem teljesül a megálmodott jövő, mert túl távolinak, vagy túl nagy falatnak tűnik, ezért az ember inkább hozzá sem kezd a kivitelezéshez.

A kisebb szakaszokra lebontott részcélok könnyebben teljesíthetők és kicsi erőfeszítéssel tudod rávenni magad a megvalósításra.

Motiváló érzés lesz, hogy hónapról hónapra ellenőrizheted, mely feladatokat oldottad meg és mely kihívások felett győzedelmeskedtél.

A sikerélmények erőt és lendületet adnak, hogy decemberre elérd a kitűzött nagy eredményt.

Légy kitartó és higgy magadban! Kezdj munkához most!

… és szilveszterkor olvasd büszkén és elégedetten a gratulációdat! J

Kozma Rita life coach írása


 

0 Tovább

Miért lehet veszélyes az újévi fogadalom?

Sokaknál szokás, hogy újévi fogadalmat tesznek. Lefogynak, leszoknak a káros szenvedélyekről, eljárnak kondizni, fejlesztik az önismeretüket stb... Ismerős, igaz?

Ha Neked sikerült betartani az újévi fogadalmad szerencsés vagy.

 De miért lehet veszélyes, ha nem tartod be a saját magad számára tett fogadalmadat?

Lelkiismeretfurdalához, depresszióhoz vezethet. Önmarcangolhatod magad amiatt, amiért ismét kudarcot vallottál és becsaptad saját magad. Önbizalmadat rombolhatja.

Mit tehetsz ez ellen?

Mit szólnál ahhoz, ha nem várnál az év végéig, hanem elkezdenéd megvalósítani a céljaidat?

Mi lenne, ha a "majd holnap" kifejezést a szótáradban a MOST-ra cserélnéd?

És mit kapsz ezért cserébe? Örömet, boldogságot, önbizalmat, sikert.

Kívánom, hogy 2015-ben is légy egészséges, sikeres, boldog és valósítsd meg a céljaidat!

Ha az egyik célod az önismereted fejlesztése és mások "segítése", akkor szeretettel várunk téged az ország egyik legsikeresebb coach iskolájában; http://www.probona.hu/#!coachkepzesek/c1zka.

Szeretettel;

Erdélyi Zsuzsanna

Business & Life coach

www.probona.hu

coaching célkitűzés Itt és Most önbizalom boldogság proaktivitás

0 Tovább

Proaktív coaching

blogavatar

A Pro Bona Coaching & Training Center blogja. Hírek és érdekességek a coaching hazai és nemzetközi világából. Témánk az üzleti és életvezetési fejlesztés, melyet színes tippekkel és megközelítésekkel szeretnénk közel hozni az olvasóinkhoz.

Címkefelhő

coaching (213),coach (205),szakirodalom (38),célkitűzés (28),motiváció (28),önismeret (26),life coaching (22),technikák (21),változás (14),boldogság (14),vezetés (14),proaktivitás (14),kreativitás (13),stresszkezelés (11),business coaching (10),önbecsülés (9),karrier (9),önbizalom (9),siker (8),időbeosztás (8),párkapcsolat (7),tudatosság (7),átkeretezés (7),együttműködés (7),értékesítés (6),pozitív pszichológia (6),nők helyzete (5),felelősség (5),interjú (5),tánc (5),túra coaching (4),kommunikáció (4),értő figyelem (4),oktatás (4),kérdezéstechnika (4),fogyás (4),reziliencia (4),férfiak helyzete (4),elégedettség (4),pszichológia (4),asszertivitás (4),elismerés (4),bátorság (3),stressz (3),Itt és Most (3),kultúra (3),mese (3),szabadság (3),testbeszéd (3),reframing (3),egyensúly (2),bizalom (2),szinergia (2),megismerés (2),rugalmasság (2),játék (2),irányítás (2),életciklus (2),álom (2),csend (2),Edward de Bono (2),kritika (2),praxis (2),vállalat (2),pénz (2),Martin Wehrle (2),életmód (2),önérvényesítés (2),ítélkezés (2),tervezés (2),ROI (2),tanácsadás (2),érzékenység (2),mozgás (2),alkalmazkodás (2),érzelmi intelligencia (2),multi (2),iskola (2),munka (1),szuperérzékenység (1),teljesség (1),sport (1),edzés (1),anyaszerep (1),vállalat (1),SMART (1),akaraterő (1),optimizmus (1),őszinteség (1),Appreciative Inquiry (1),szokás (1),megbocsátás (1),erősség (1),munkahely (1),gyerek (1),társaság (1),Fontos és Sürgős (1),érzelmek (1),intelligencia (1),MBO (1),flow (1),szülő (1),érzékenyítés (1),szervezetfejlesztés (1),depresszió (1),család (1),kamasz-szülő (1),a coaching hatása (1),bántalmazás (1),helyzetfüggő vezetés (1),tanulás (1),y generáció (1),caoaching (1),jövő (1),coachcoaching (1),átirányítás (1),fogadalmak (1),én-erő (1),akarat (1),szeretet (1),böjt (1),önzetlenség (1),nagylelkűség (1),áramlás (1),önállóság (1),függetlenség (1),ügyfél (1),karizma (1),játszmák (1),Gordon (1),megértés (1),belső logika (1),egyenjogúság (1),tréning (1),empátia (1),irigység (1),ügyfélszerzés (1),fluencia (1),önértékelés (1),megbecsülés (1),előrelátás (1),fair play (1),méltányosság (1),introvertált (1),etika (1),delegálás (1),metafora (1),edző (1),önkéntesség (1),hős (1),tranzakcióanalízis (1),dicséret (1),orvos (1),beteg (1),kitartás (1),Toastmasters (1),metakommunikáció (1),tárgyalástechnika (1),interkulturális (1),életvezetés (1),kifogás (1),fejlesztés (1),divat (1),élet (1),cselekvés (1),Csikszentmihalyi Mihaly (1),életszerepek (1),Szentgyörgyi Romeo (1),Kiyosaki (1),FISH! (1),személyiség (1)

Feedek